Vraag en antwoord bijtelling fiets

Hieronder vindt u 3 vragen en antwoorden over de bijtelling fiets. Heeft u een andere vraag? Neem gerust contact met ons op!

1. Mag je de bijtelling voor de fiets in de vrije ruimte van de WKR onderbrengen?

U mag de bijtelling fiets aanwijzen als eindheffingsloon als voldaan wordt aan de gebruikelijkheidstoets. Hiervoor geldt geen gerichte vrijstelling. Het bedrag komt ten laste van de vrije ruimte. Is er geen vrije ruimte meer, dan betaalt u 80% eindheffing. 

2. Mag je een eventuele eigen bijdrage voor privégebruik in mindering brengen op de bijtelling?

U mag een eigen bijdrage voor privégebruik voor loon in natura in mindering brengen op de waarde van het privégebruik. Dit geldt ook voor een fiets van de zaak. Het verschil tussen de waarde van het privégebruik en eigen bijdrage is de bijtelling.

3. Klopt het dat je geen reiskosten mag vergoeden als een werknemer een leasefiets gebruikt?

Als de werknemer een fiets van de zaak heeft, is voor de afstand die hij met de fiets aflegt sprake van ‘vervoer vanwege de werkgever’. Geeft u de werknemer voor die afstand een reiskostenvergoeding, dan is dit loon voor de werknemer. U mag dit ook aanwijzen als eindheffingsloon als voldaan wordt aan de gebruikelijkheidstoets. Dit bedrag komt ten laste van de vrije ruimte. Is er geen vrije ruimte meer, dan betaalt u 80% eindheffing.

Huishond

Onze trouwe huishond

Dit is Kowalski onze kantoorhond. Kowalski (2020) is een kruising van een Rottweiler en een Mechelse herder.

Bij een bezoek aan ons kantoor wordt u, zo af en toe vriendelijk begroet door Kowalski die graag een aai over zijn bol krijgt. Kowalski werkt parttime en flexibel.

Electrisch rijden meer dan alleen goed voor het milieu